Ny dag, nya tag

Ja i morse när jag lämnade barna så gick jag hem, brukar i bland ta bussen men inte i dag. När jag var nästan hemma kände jag inte alls för att gå hem, så jag gick bara förbi huset och fortsatte en bit till. Så skönt var det så nu skall jag försöka ta mig i kragen och börja promenera oftare. Vill ut på eftermiddagarna med men så tråkigt att gå själv, kanske man få med mig William. Han kan ju ta sprarkcykeln så kan jag gå lite fortare.

Nej nu är det tags för lite mat, börjar bli hungrig igen nu när man äter så tidigt och inte så mycket.

Halsband

Har börjat göra smycken igen och detta vart första resultatet efter uppehållet



Ganska nöjd


Fotboll

I dag var vi i väg på fotbolls match, tycker att våra killar är riktigt duktiga speciellt min son *LER*
Så tycker väl alla mammor.
Killarna blir bara duktigare och duktigare och det är väl det dom ska bli, men dom har ju bra tränare så de är det som gör det.
Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt, jag har det i allafall, barna har busat och lekt rövare på eftermiddagen. Förstår inte att jag var tröttare än killarna som spelade fotboll konstigt konstigt.

Nej nu skall jag ta och kolla lite på 8:an sedan sova när älsklingen kommer hem.
Kan inte alla hålla tummarna att vi kommer i väg i helgen vill såååå gärna åka.


Tänk vad man hittar

Håller på att städa på övervåningen, när man städar hittat man både det ena och det andra. Hittade två brev som jag skrev till två speciella människor som dog för länge sedan. Ena personen var min mormor och den andra en kille som hette Berra.
Detta är brevet till min mormor skrevs 26/4-98

Hej Mormor!
Det var länge sedan vi sågs. Ett år i dag, det blev inte av att åka till Mora. Men vi ska tända ljus åt dig här hemma.
Mamma har fått jobb på trollkrogen. Det tycker jag är bra.
Jag kom in i Mora, kul va? Jag är jätte glad för det.
Synd att du inte finns där för jag skulle behöva dig då. Själv klart finns du...i våra hjärtan men inte i våran värld. Du finns i en annan värld. Hoppas att du har det bra där.
Jag saknar dig jätte jätte myckt det skall du bara veta.
Många pussar Josefin

PS. Hur kunde jag veta att du skulle dö när vi var hos dig? DS

Fågelsnö

Vad får barn allt i från.
I morse låg jag och Cecilia och kollade på MTV och där visade dom en låt med Michael Jackson black and White, där i videon så börjar det snöa. Då säger Cecilia - Mamma det där är inte riktigt snö, det är fågelsnö.
Tog mig ett tag att fundera på vad hon menar och hon kan ju ha helt rätt, min lilla älskling vad får du allt i från.


Vad då älskar dig

Läste nyss aftonbladet på internet och där är det en kille som varit otrogen mot sin flickvän, han straff blev att stå med en skylld på sig i en korsning. På skylten står det jag har varit otrogen detta är mitt straff, vilket straff sedan då. Det borde ju ha funnits något annats straff om man skall straffa den som är otrogen.

Det jag blir mest arg på är att kille sa - Vad kan jag göra för att bevisa att jag älskar dig till döds?
Vad då älskar, är man otrogen kan man f*n inte älska den man är tillsammans med anser jag. Eller har jag fel???

En sak till en gång otrogen alltid otrogen


5 års kontroll

I dag var vi på BVC för 5 års kontroll det var syn koll och spruta. Cecilia var så duktig allt gick så bra, vart ledsen när hon stack sprutan men annars kanon duktig. Hon fick med sig en spruta och plåster så jag och hon skulle leka doktor hemma.
Någon doktor har vi då inte hunnit lekt ännu, när vi kom hem efter BVC och stor handlingen så kom hennes kompisar över och sedan gick dom ut och lekte. Hon har inte varit borta nu i kanske 4 timmar, det är så kul att hon har hittat kompisar här i området och att hon vågar och leka med dom själv.
Så nu sitter jag här helt ensam för  Anders jobbar och William åkte hem till A och lekte en stund, bara jag som inte har någon att leka med :(
Så jag får väl leka med datorn men det är så inge kul längre.

Logoped

Gick bra hos logopeden, alla bokstäver hon hade problem med förra gången är ju mycket bättre men hon har fortfarande problem med meningarna. Cecilia slänger om orden och i bland så betyder hennes ord något helt annat för oss, men det skall väl lösa sig med. Fick med massa hjälp ord och lite tips på vad och hur vi skall göra för att hjälpa henne. Sedan skall vi tillbaka om 5 månader, känns skönt att få hjälp.

Innan logopeden så var vi en sväng på stan, handlade födelsedags presenter till Cecilias kompisar som har kalas nu på kvällen. Var även och fikade på stan, f*n vad dyrt det är att fika tycker det är hemskt att det skall kosta så mycket. Rena rånet helt klart.

Vill bara visa hur man kan roa sig när man väntar på bussen


Sova

Nu har William ringt och tala om att han kommit fram till skolan, han är så duktig tycker jag som går själv i bland till skolan. Lite otäckt tycker jag det är i bland när man börjar tänka på allt som hänt barn och vuxna helt plötsligt utan något som hällst andledning. Tex när någon sjuk människa bara hoppar på någon med kniv bara för att hans/ hennes monster i huvet säger att den personen är farlig osv.
Han kom fram säkert i dag och det är skönt, i morgon skall vi gå med honom då Cecilia skall till BVC på 5 års kontroll.

Nej nu skall jag gå och lägga mig vid Cecilia som forfarande sover, passa på när man kan vi skall snart i väg till pratdoktorn som vi säger här, alltså logoped.

Snygg

Nu på kvällen var jag i väg och klippte mig, skänt att bli kort igen.
Vad tycks???
 
Före och Efter


Lekt med mobilen

Satt och lekte med mobilen och detta vart resultatet

   
*ler*

Lunch

Tycker jag är riktigt duktig på att laga mat, i går experimenterade jag med min mat igen och det vart riktigt gott.

Är så trött på bara köttbullar och spagetti så i går stekte jag köttbullar i bitar med tomater och rivna morötter. På det hällde jag cream frech, soja, ketchup och en massa kryddor. Det vart skit gott så det vart lite roligare att äta köttbullar denna gång. Så det vart min lunch i dag med, skönt att ha matlåda ananrs hade det inte blivit någon lunch.  En bild på lunchen kommer här, vet inte om det ser så gott ut men det var det.




Regn

 Han hade rätt han lovade regn *ler*
Men inge skoj det får gärna sluta snart, jag och William skulle ju åka sparkcykel till dagis.
Inge kul att göra det när de regnar man blir ganska blöt.

Annars i dag blir dagen lugn, skall försöka ta mig i kragen och städa över våningen.
Det är bara så jobbigt och inge skoj alls, men fint blir det ju i allafall.

Nej nu ska jag ta och göra det skojigaste på hela månaden *not* betala räkningar


Vikt gruppen

Nu har jag varit på första träffen med viktgruppen,  i dag var det bara en massa väntande. Alla skulle vägas igen efter sommaren och mätas. Det var roligt kan jag lova *ler* Har gått ner 7 kg, 5cm runt hals och 12 cm över höfterna sedan maj,  man blir ju lite taggad nu efter detta resultat. Nu längtar jag till nästa gång för detta blir nog väldigt trevligt, är nog en väldigt bra grupp.

Nej nu skall jag hämta barna då det inte vart någon vattengympa,  har lite ont i öronen i dag så jag låter bli den då.

Skolan

Idag ringde Williams lärare och talade om att rektorn ville träffa mig på skolan, så i dag var jag och visade upp mig kan man väl säga. Skall kanske få hoppa in och jobba om det fattas personal på tex 6års eller köket kanske. 
Hoppas att det blir av annars kan man väl hoppas att jag får annat jobb snart, börjar bli lite jobbigt med för lite pengar. Tycker ju att A-kassan kan ta och fatta beslut snart, dom har ju fått in allt jag kan ge dom nu. Kan nästan lova att dom hittar på något nytt eller ger mig avslag men då blir lilla jag inte så snäll. Hade jag struntat i A-kassa och stannat kvar i skolan så hade jag varit klar nu, och det känns kan jag lova. Dom hade ju sluppit mig helt klart.

Nej nu skall vi kolla på film innan vi skall sova, upp tidigt i morgon för min första träff med viktgruppen på Huddinge *spännande*

Godmorgon

I morse vaknade jag av ett sms, Godmorgon är du vaken? Den var från Anders, trodde att nu har det hänt något igen. Nu lägger dom in honom för hjärtat igen. Fattar inte varför hjärnkontoret börjar så där på ängång.
Men som tur var så var det inget sånt utan han satt fast i pendeltåget, det var någon nersliten elledning. När han ringde mig hade han suttit där i en timma redan,  jag hoppas att han har kommit ur tåget nu. Han har inga batterier kvar på mobilen så jag kan inte ringa honom häller.
Man kan ju undra vad som gjort att el lednignarna slitits ner.

Nej nu har barna fått frukost nu är det min tur, börjar nu bli hungrig.
Annars i dag blir dagen lugn,  Cecilia är hemma för dagis har planeringsdag tror jag det var.


TRÖTT

Gud vad trött jag är, har börja sova så dåligt om nätterna. Förstår inte varför jag gör det, mår bra och känner mig inte stressad.
Det tar ju så hemskt på kroppen när man sover för lite.
Någon me dnågon bra kur för att få sova, utan en massa mediciner

Min syster

Vill bara tala om för alla som läser min blogg, att jag älskar min syter yster sååååååå mycket.
Är så glad att du finns i mitt liv och att jag får vara en del av ditt liv.
Du betyder så himmla mycket för mig, vill aldrig att vi skall tappa kontakten igen.
Önskar bara att vi bodde närmare varandra.
ÄLSKAR DIG


Lördagmys

Nu sitter vi i soffan och har snart kollat klart på en film jag och barna, hundpensionatet, den är ganska bra vi har sätt den en gång förut. Barna gillar den väldigt mycket, tror barna kan se samma film en miljon gånger.

I dag har jag gjort en korvgryta med potatis, korv, svamp, lök, morötter och sockerärtor i, den vart jätte god och helt klart godkänd i från barna. William åt nog 3 potioner och han kunde nog äta mera om det fanns kvar. Så Anders vart utan lunch i morgon på jobbet.
Efter maten letade vi upp lite bilder på internet så vi kunde färglägga, det gillade barna så nu har jag letat upp flera bilder som vi kan färglägga en regnig dag.
Nu sitter vi som sakt och kollar på film, barna äter godis och popcorn och vi myser. Snart kommer Williams kompis som skall sova över här hos oss i natt, William har längtat hela dagen efter det så vi skall bädda säng och ha oss innan sovandet.
Nu skall jag forsätta mysa med barna, ha en bra kväll alla.


Kort på mina älskade barn

Så skönt

Nu har jag äntligen börjat träna med Wii aktive, så himmla skönt att få svättas igen. Skulle vi inte ha åkt i väg hade jag gjort ett extra pass i dag. Skall väl leka lite med Wii i kväll med William och Cecilia då blir det ju lite mera träning.

Så syrran nu får vi ta nya tag, vi måste ju kunna åka karusellen nästa år *ler*. Jo syrran, jag klarade av att springa i 2,5 minuter helt sjuk trodde inte jag skulle klara det, höll inte änns på att dö *ler*
Nu tänker ni väl att springa 2, 5 minuter är väl inget, men för en tjockis är det jälva drykt, klarade inte av 1 minut när vi började med träningen.


Regn

Ja det var precis det man vaknade till i morse, regn. Jag som ville vara ute med barna när det äntligen blivit helg, vi får hitta på något annat i stället.
Vi skall träna Wii i allafall och det gillar barna, sedan får vi försöka hitta på saker inne. Någon som har lite tips på vad man kan göra inne?

Fick totalt idee torka på vad jag skall skriva här inne, ja ja kommer väl mera senare i dag
Ha det bra i regnet

Läkaren

Nu har jag varit hos läkaren igen, kanon bra läkare tycker jag. Hon ska skicka remiss till öronmottagningen så får vi se vad som händer. Hör väldigt dåligt på ena öra och det susar hela tiden. Hoppas dom kan se vad det är för fel orkar inte ha sus i örat.
Ringde till BVC med för 5 årskontroll för Cecilia, skall dit på fredag om en vecka. Då blir det synkoll och spruta, skall prata med Cecilia och förbereda henne för det. 5 år det är helt sjukt vad tiden går fort, fast hon är så liten forfarnade tycker jag, så att hon är 5 år går inte lixom i hop.

Nä nu ska jag farma lite och tvätta

lugn morgon

Helt otroligt hinner ju blogga nu på morgonen och det har jag aldrig varit med om förr, det är mest stress och bråk för vi går upp för sent.
I går kväll somnade jag som en klubbad säl vid 22, skulle se CSI som började 21 men jag orkade 40 minuter så när reklamen mom så somnade jag, ganska skönt för i dag känner jag mig inte lika trött som dom andra dagarna.

I dag blir det läkaren igen får se vad hon säger, öronen är bättre men är öm och hör inte så bra på ena örat. Skall be henne skicka remiss till öron med för jag vill verkligen dit och få hjälp om det finns.
Annars i dag vet jag inte, skall nog börja göra halsband och armband igen det var länge sedan. Vart så sugen efter Williams lärare bad mig korta av halsbandet hon fick av William på skolavslutningen, roligt att hon tyckte om det och ville ha det på sig.

Nej nu ska vi fixa oss för att be ge oss till skolan med William

Sommaren 2009

Tänkte dela med mig lite bilder på våran sommar 2009

    
         
              

Jobbigt

I dag är en jobbig dag, hatar just sånna dagar då vill jag bara äta och äta men det gör ju inte livet bättre utan tvärt om.
Vill hitta ett jobb, vill även plugga klart. Vet inte hur man skall göra, om jag skall plugga så måste jag säga i från mig a-kassan. Som jag ännu inte har fått något beslut om att få pengar, utan det ända jag får av dom är brev på brev om att dom vill ha mera och mera uppgifter. Hur orkar man?, det är en bra fråga.
Då kan man ju lika bra plugga utan pengar när man ändå inte får pengar av a-kassan. Jag blir GALEN.
Varför kan inte livet vara lätt för???

Då kan man inte...

Man kan ju inte stå för sina åsikter om man inte kan visa sitt ansikte när man demostrerar eller protesterar, det anser jag. Skall man demestrera tycker jag att man skall via ansikterna och inte gömma sig bakom en massa huvor och saker över munnen. Stå för vad ni gör och vad ni tycker i stället, så kanske andra kan respekterar vad ni gör.
Min åskigt bara 


Blir så arg

Tror jag kommer säga något elak snart till en tant med en hund som vi alltid träffar på när vi går till skolan. Den där jä*la hunden går till attack mot mina barn, dom är ju f*n lika rädd som jag är. Hundens matte vet om att hunden gör så och kortar ju kopplekt men hunden blir vild och galen till och med biter henne.
Tycker man inte få ha hundar som är så där, eller så får man f*n göra något åt problemet. Tänk någon dag när William går själv till skolan och hunden skulle verkligen få tag i honom, hämsk tanken.
Nä fy f*n kommer säga några vacka ord snart till den tanten ja hunden med.

Sökt jobb

I dag har jag sökt några jobb, långt bort ligger dom men det går då det är natttjänst och kvällstjänst. Allt går väl bara man vill fast det är jobbigt.
Annars i dag har jag läst ut en bok, fattar inte hur jag kan läsa ut en bok på 2 dagar bara för att den är så himmla bra. Nu är det svårt att hitta en ny som är lika bra. Om man gillar kärlek och så rekomenderar jag den boken ( ja om man får göra reklam så, får man itne säg gärna till så vert jag). Boken heter i allafall familjehemligheter skriven av Debbi Rawlins, skit bra tycker jag.
Har även bakat rekomenderar det med, bakade sockerkaka med svartavinbär i i från en bok med lite nyttigare recept i. Den var inte alls lika söt som dom brukar bli, skall kanske göra några sådna när lillebror fyller år.

En sak bara

Ni får ta mig som jag är, stavar fel OFTA och skriver skit konstigt men sådan är jag.
Gillar ni inte det behöver ni inte läsa

Rutiner

Nu äntligen har allt börjat igen, visst är det skönt med sommarlov men SÅ skönt när livet börjat rulla på igen som det ska.
I dag var Williams första dag i klass 2, var bara en mjukstart i dag rullar på som vanligt i morgon. Tror det har gått bra har inte hunnit pratat så mycket med honom i dag. Vi alla kom hem sent och sedan fick han slänga i sing middag och i väg på fotbollsträning. När han kom där i från var det bara att hoppa i säng nästan, får prata med honom i morgon.

I dag var jag till läkaren igen, hon sög i örat idag med trodde f*n att hon skulle suga ut hjärnan ont gjorde det med. Fick sprit i örat i dag med så det skall torka ut, hoppas detta hjälper nu vill höra igen. Alla kollar så konstigt på mig när jag får och drar mig i örat hela tiden *ler*. Skall tillbaka till läkaren igen på fredag för att så hur det går, skall be henne skicka mig vidare till öronmottagningen.

Var även i dag på första vattengympan efter sommaren nu och fy vad jobbigt det var i dag och en massa sendrag i bena fick jag, så går det när man lägger latsidan till på sommaren. Ställde mig i allafall på vågen som vanligt och 4 kg ner, blir glad även om det är öronens förtjänst att jag har gått ner dom. Så nu landar jag på 14 kg ner, låter sjukt mycket när jag inte känner det så mycket själv, lite på byxor bara.


Nej nu skall jag kolla runt på nätet lite innan man skall sova, ha det gott


Inte kul

Den senaste veckan har jag inte haft det roligt (jo på sätt och vis.) Inget ont som har något gott med sig (heter väl så?)

Fick för ca 1 vecka sedan ont i höger öra som f*n, läkare här på VC i Södertälje sa öroninflammation. När pencelinet inte hjälpte så åkte vi in i Lekand, och där ger jag inte mycket för sjukvården men det fick jag äta upp.
Läkaren där sa att jag har eksem i båda öronen och att det blivit inflamerat, han sög ut lite skit och satt i sprit och sedan droppar som medecin och sedan återbesök här i Södertälje.
Var i väg i dag till en kanon bra läkare här på VC, hon vet vad hon pratade om, inte många som gör. Hon sög ur lite eller mycket skit och sedan satt hon in sprit. Skall tillbaka i morgon igen för mer behandlning hoppas detta hjälper nu, jag vill kunna höra igen detta är inge kul längre.
Hoppas även att hon skickar mig vidare nu så kanske man kan få lite hjälp av öronmottagningen, har ju ändå gått med klåda i öronen i 6 år nu.

Det roliga med det hela är att jag har gått ner 4-5 kg på denna vecka, så något skoj kom det ju ur skiten.


Ny blogg

Hej
Nu ska jag prova igen att blogga om mig och mitt liv.
Skoj va? Ja jag hoppas det
Ny blogg och en ca 15 kg lättare jag helt sjukt igentligen.

RSS 2.0